Перфоратори - Пробивни машини - Цени - serafimov-systems.eu

Перфоратори с ударен механизъм за пробиване на отвори в бетон. Комбинирани машини за пробиване без удар за направа на отвори в дърво и метал и къртене

Перфоратори

BISONTE Перфоратор XPR30VA
Производител: BISONTE

ОПИСАНИЕ:BISONTE Перфоратор XP-R30VA.С електронен бутон за предварителен избор на оборотите и ръкохватка въртяща се на 360 градуса. Лед лампа.SDS plus.Антивибрационна система.Висока ефективност, лесен и

462.56 BGN
Цена с ДДС: 555.07 BGN
BISONTE Перфоратор XPR48VA
Производител: BISONTE

ОПИСАНИЕ:BISONTE Перфоратор XP-R48VA.С електронен бутон за предварителен избор на оборотите и ръкохватка въртяща се на 360 градуса.Лед лампа.SDS plus.Антивибрационна система.Висока ефективност, лесен и

852.60 BGN
Цена с ДДС: 1023.12 BGN
1

Професионалният перфоратор се отличава с качествен удар, по-голяма сила на удара,  по-голям ход на инструмента, по-голяма мощност от ударната бормашина. Патронника е от типа SDS. В комплекта обикновено има нормален патронник с ключ и преходна опашка, което позволява използването на перфоратора като нормална дрелка. Перфораторът има възможност едновременно с въртенето да осигурява и надлъжно движение (биене). Справя се отлично с тухли, а основната му дейност е да пробива бетон с качествено свредло.

Перфораторът е ударна машина, която осигурява заедно с удара въртене на работния инструмент. За разлика от бормашината / дрелката, перфораторът не отрязва отвора с острия ръб на свредлото, а пробива отвора със свредло, подобно на длето, с механизирано въртене и удар. Следователно заточването на свредлата е по-скоро като заточване на секач, отколкото на свредло. Силата на удара се определя от енергията на удара в джаули и мощността на електродвигателя във ватове.
За да се създаде импулс, насочен към обработвания материал, се използва пневматичен, по-рядко електромагнитен механизъм. При пневматичните механизми обратното движение настъпва поради рикошет и засмукване. Устройството на перфоратора има редица сходства с бормашината / дрелката. Първите перфоратори са разработени през 1851 г. специално за минната индустрия. През 1932 г. е въведен първият електрически перфоратор, който е модифициран в електрически къртач.
При някои модели електрически перфоратори,  ударният механизъм може да бъде спиран, което ги прави подходящи за пробиване на дърво и метал, а при други перфоратори , може да бъде изключвана въртящата функция. Съвременните перфоратори могат да бъдат използвани като къртачи за направа на канали и жлебове в тухли, мазилки и бетон. Перфораторът пробива дупки в бетон и подобни материали много по-ефективно от всяка една бормашина / дрелка.
Предлагаме ви голямо разнообразие от електрически перфоратори Bosch, Makita и др., както и пневматични перфоратори Atlas Copco.