Бормашини - Дрелки - Машини за пробиване - Топ цени

Голям гама от бормашини или дрелки - ударни бормашини, електрически бормашини, акумулаторни бормашини BOSCH, MAKITA и други

Бормашини

Бормашини или дрелки са машини предназначени за пробиване на отвори с различен диаметър. С използване на различни приставки, бормашините могат да служат за завиване и развиване на винтове, бъркане на строителни разтвори, шлайфане и премахване на стара боя. 

Бормашината се използва за пробиване на метал, камък, дърво, гисокартон и по-рядко за бетон.
В зависимост от задвижването бормашините се делят на:
Ръчни бормашини, електрически бормашини (кабелни и акумулаторни) и пневматични бормашини.
Ръчните бормашини най-често се е използваха за полеви и аварийни ремонти на места, където няма електрическо захранване, но в днешно време са иместени от акумулаторните бормашини.
Електрическите кабелни бормашини се задвижват от монофазен или трифазен електродвигател. Повечето съвременни модели имат възможност за плавно регулиране на оборотите в определен диапазон, което ги прави универсални. Ударните бормашини позволяват пробиването на отвори в твърди и абразивни материали.
Акумулаторните бормашини се задвижват от електродвигател, захранващ се от акумулаторна батерия в самата бормашина. Зареждането на батерията се осъществава чрез зарядно устройство, което се включва към мрежово захранване. Акумулаторните бормашини, позволяват напълно автономна и удобна работа, без необходимост от кабели или маркучи за въздух. Всяка една монтажна или ремонтна бригада трябва да разполага с такъв тип инструмент.
Пневматичните бормашини се задвижват от сгъстен въздух, подаван от компресор. При натискането на спусъка въздушният поток се насочва към турбина, която от своя страна завърта патронника на инструмента. Бормашините с въздушно задвижване намират широко приложение в сервизи и  гаражи, дърводески цехове, при  ремонтни дейности извършващи се на открито, производства с повишена влажност на работната среда за избягване на токови удари и други дейности свързани с пробиване на отвори и снабдени със системи за сгъстен вуздух.
Ние предлагаме подбрана гама от ударни бормашини, безударни бормашини, двускоростни ударни бормашини,  ъглови бормашини, стойки за бормашина, както и принадлежности и аксесоари от водещи производители на строителна техника.